keskiviikko 17. elokuuta 2011

Keskiviikko

Päevää taloon.

Eilen sain töiden ohella poimittua muutamia pulloja. Pari olutpulloa ja viinapullo. Yritystä oli kyllä enemmänkin mutta kun säät ovat mitä ovat ei ihmiset kovin paljoa ulkona liiku. Kotimatkalla tein pienen kierroksen paikallisen puiston kautta, yksi alkon pullo tien penkassa josta ajoin ohi. Ei kehdannut ruveta peruuttelemaan joten ajoin siitä pienelle hiekkakentälle ja lähdin metsästämään sitä yksinäistä pulloa tuloksetta joten lähdin takaisin autolle. Paluumatkalla huomasin pullon uudestaan ja pysäytin tien reunaan, onneksi oli hiljaista.
Seuraavaksi suuntasin keskustan pikkupuistoon jossa paikalliset juopot räyhäsivät toisilleen. Tyhjältä näytti mutta jälleen uusi viinapullo päätyi kassiini. Kello alkoi olla jo sen verran että päätin lähteä kotiin. Juuri ennen moottoritietä tien varressa oli tyhjä muumilimsapullo, ajoinpa siitä ohi mutta onneksi oli vielä mahdollisuus kääntyä. Ajoin sellaisen parin kilometrin ylimääräisen lenkin yhden pullon takia. Kylläpä on luontoystävällistä.
 Ajelin kotiin vähin äänin nukkumaan ja aamulla muksun syöttämisen jälkeen emäntä lähti vanhemmilleen käymään, itse lähdin pyörällä palauttamaan tiistaisen saaliin. Ajoin paikallisen lukion kautta ja löytyihän siitä pienestä puskasta pari pulloa, freewaycola ja lasinen kokispullo. Yhden ainoan lidlin pullon takia siis suuntasin liiteriin, jossa toinen palautusautomaatti vittuili. Hajoa romukasa.
Onneksi oli toinenkin joka oli hetken käytössä, en nyt muista paljonko sain. Jotain sieltä tuli.
Sitten pyöräilin tien toiselle puolelle palauttamaan alkon pullot ja jätin pyöräni lukitsematta, jos joku sen veisi ei kovin pitkälle edes pääsisi ilman ketjujen takaisinlaittoa. Ei pysty ollenkaan polkemaan voimakkaasti, pitäisiköhän tuo korjata?
Njääh, katsotaan paljonko on rahaa vuoden päästä.
 Palautin loput pullot ja suoritin pitkähkön ylimääräisen lenkin, tuloksetta jälleen. Mutta väliäkö sillä. Kotona laskin keräämäni panttirahat. 2.50€.
Tänään keskiviikkona kerätty 30c arvosta pulloja, hiljaista on mutta minkäs sille voi kun vettä tulee.
  Lähdin kaupunkiin tuntia aiemmin töiden alkua ja suoritin pikaisen kierroksen sateisessa puistossa.
Koululaisia leikkimässä tutustumisleikkejä, vesilintuja. Ei muuta.
Parit ulkomaiset tölkit jätin puskaan, miksei niistäkin voisi saada panttia. Nyt olisi kotona kaapissa viisi laatikollista tallinnasta tuotuja juomisia. Lisäksi muutama väkevämpi pullo, pari viskiä, rommi, brandy ja vodkaa.
Mutta eipä tarvitse vähään aikaan ostaa juomista.
 Jospa tänään tulisi taas jokunen pantti löydettyä vaikka töissä istutaankin, aika normaalisti tuossa pihalla näkee tyhjiä tölkkejä. Silmä tarkkana jälleen.


Klo 21.43

Iltaa, kello on tuon verran. Työpäivä alkaa olla pulkassa jopa ihan hyvällä pullosaaliilla.
Aluksi löytyi puolentoistalitran limsapullo, pian sen jälkeen puskasta kaksi olutpulloa, toisen viivakoodi vain näyttää hieman repaleiselta. Meneeköhän läpi.

Tuossa äsken päätin pikaisen lähialueen tiedustelun suorittaa, kyllä kannatti. 4 siideripulloa, pantti 20c/kpl.
Ihan mukavasti siis.

Enemmänkin olisi tullut varmasti mutta vettä kun tulee niin perkeleesti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti