maanantai 15. elokuuta 2011

Huomenta ihmiset

Huomenta. Rupesinpa eilen keräämään pulloja. En sillä mentaliteetilla että poimin sen yhden tölkin, vien palautukseen ja 15c lompakkoon, siellä lompakossa kun ne rahat vain tuntuvat katoavan enkä koe hyötyneeni mitään siitä että noukin pantit maasta. En myöskään elääkseni. Tarkoitus ei ole elättää itseäni, muijaa ja muksua pulloja keräämällä. On minulla onneksi vielä työpaikkakin, paskalla palkalla tosin. Työajat ja työpaikka ovat sentään mukavat. Rentoa hommaa ja mahdollistaa suht hyvin tämän pienen sivuprojektin.

 Ajatus katkesi ja kahvi tippui. Menen keittiöön.

Noniin, iso kuppi kahvia ja pari karjalanpiirakkaa.
   Ajatus tähän hommaan lähti... Jostain. Jostain tuli vain mieleen että paljonkohan saan vuodessa rahaa palautuspulloistani. Olin kuitenkin niistä jo maksanut pantin kaupassa joten lähdin miettimään pidemmälle.
 Tyhjiä pulloja ja tölkkejä näkyy työpaikkani läheisyydessä varsin hyvin joten siitäpä voisi poimia aina jokusen pullon, ei se muutama sentti niiltä elääkseen 24/7 pulloja kerääviltä ole pois jos päivässä parit pantit vedän välistä. Hyvinhän siinä rahaa tulee jos aina poimii sen vastaantulevan pullon pienellä vaivattomalla liikkeellä.
Muutama palautus päivässä niin saahan siitä jo euron verran. Vuodessa 365€, ja sillä saa jo jotain. Mutta eipä nuo satunnaiset palautukset hirveästi lompakossa tunnu, parikymmentä senttiä sinne tänne.
Siksi päätinkin säilöä palautuksista saadut rahani lasipurkkiin vuoden ajan ja sitten viedä rahat pankkiin vaihdettavaksi käytännöllisempään muotoon, en laske projektini tuotoksi itse ostamiani pantillisia pulloja, eipä niitä hirveästi tulisikaan, tuli käytyä tallinnassa eikä niistä valitettavasti mitään saa.
  Mahtaisi vituttaa sitä kassatätiä ottaa vastaan sellainen ruma ikean lasipurkillinen rahaa ja laskemaan siitä. Aluksi olisin laittanut rahat suolakurkkupurkkiin mutta muija märisi että se oli ruma. Onneksi oli sentään tuo ikean purkki joka tällähetkellä oli tyhjä. Sinne ne ensimmäiset sentit eilen illalla kolisi.
Jonkun sisustuksellisen fengsuin takia olisi ollut rikos ihmiskunnan silmiä vastaan että olisin laittanut purkkini tuohon hyllylle. En jaksanut väitellä asiasta illalla joten siihen keittöön mikron päälle se purkki jäi täyttymään hiljalleen.

Tästä blogista, miksi rupesin rustaamaan tätä... Hipsteripäissäni? Motivaatioksi? Nojaa, meinasin joskus ruveta kirjoittamaan yhteiskunnan romahdusta odotellessa jotain zombiemaailmanloppupätkää. Falimu kirjoittaa niin loistavaa tarinaa että meinasin motivoitua itsekin. En vain ole läheskään niin hyvä kirjoittamaan ja meinaa ideat loppua joten jätin väliin, ehkä joskus sitten.
Vai rupesinko kirjoittamaan tätä hipsterimäisen ironisesti. No en, menkää nyt vittu isoine rumine laseinenne ja huonon musiikkinne kanssa takaisin sinne punavuoreen johonkin tosi trendikkääseen klubiine hengaamaan ironisesti. Vittu. Onkohan hipstereille huutaminen niin muodikasta että se on jo epämuodikasta. Tekevätkö hipsterit samaa toisilleen sen ollessa niin muodikasta että tekevät sen ironisesti. Öö. Mene ja tiedä, minä en.
Pukeutukoot miten haluavat ja kuunnelkoot mitä haluavat, aaeevan sama.
Itse käytän kesäisin sukkia ja sandaaleita, ihan sen takia että ne hienohelmat voisivat pahoin, tai ainakin häiriintyisivät tuosta hirveästä tyylirikoksesta ja muotivirheestä ihmiskuntaa vastaan? Ei perkele huorat, emme asu eteläranskassa transujen ja viinin keskellä. Jos käytän sen takia sukkia ja sandaaleita, teenkö sen ironisesti? Paitsi ettei tuo kombinaatio mielestäni mitenkään typerältä näytä, ehkä minulla ei vain ole silmää.
Mutta väliäkö sillä, onnistuin talven aikana käännyttämään emännän siihen ettei enää välitä siitä että käytän tuota perisuomalaista kesäistä pukeutumistyyliä. Jee.

Ohimennen mainittakoon että vituttaa tämä muijan äpplemäkki ja tuo kosketushiirijuttu vai mikälie touchpAdi on, vähän kun hipaisee niin osoitin lentää ties minne. Oma kone on huollossa, vittuili liikaa. Enkä edes pääse hyötymään WoTin huikeista synttärieduista, 5xkokemus ensimmäisestä voitetusta matsista päivittäin. Jeejeejee me lauletaan. No bogasinpa pelit-lehdestä Project Zomboidin, jonkinlaista zombiesurvivalia. Ihan kiinnostavaa vaikka ensimmäisellä pelikerralla onnistuinkin polttamaan talon ja itseni.


Eiköhän olisi aika palata takaisin asiaan?
No juu. Parin päivän ajan jo olin miettinyt että aloittaisiko aktiivisen pullojen keräämisen, laskeskelin tuon edellämainitun 365x1€ olevan varsin sopiva diili joten mikäjottei. Varmasti tulee sellaisiakin päivä jolloin tulee enemmänkin rahaa pulloista, joskus varmaankin vähemmän.
 Lopullisen ratkaisun tein eilen illalla, en tapa viittä miljoonaa ihmistä tai muutakaan vastaavaa.
Poljin treeneihin ja poimin tölkin, vein palautukseen ja loput arvaattekin. Kotimatkalla tein pienen lenkin ja tuli sieltä jo muutama pullo lisää.
 Enemmänkin olisi löytynyt mutta nuo vitun teini-ikäiset mutanttiääliöt tykkäävät rutistaa energiajuomatölkkinsä pieneksi möykyksi, olivat ne voimansa tunnossa repineetkin näköjään niitä. Menkää nyt vittuun siitä kaupan edestä kun olette sen spurdojuomanne juoneet, jättäkää ne tölkit ehjäksi niin joku voi jopa hyötyä niistä.
Yhden ehjän Spurdoshopper-energiajuomatölkin sentään poimin maasta.

Ensimmäinen päivä, parin kilometrin edestakainen matka treeneihin polkupyörällä.
Tuloksena peräti 90senttiä. Hyvä alku kun ottaa huomioon etten suoranaisesti etsinyt mitään, poimin vain pullot ja tölkit maasta.
Vein kotimatkalla löytyneet pullot tänään aamulla kauppaan ja suoritin pienen ylimääräisen lenkin. Eipä mitään löytynyt. Ehkäpä nämä ammattimaisemmat kerääjät ja vastaavat ovat poimineet omansa jo aikaisin. Eikä kyllä maanantai-iltana hirveästi ihmisiä liiku heittelemässä tölkkejä ympäriinsä joten täysin ymmärrettävää tuo on.
Ihan tuossa kotitalon edessä sentään oli yksi ehjä olutpullo. Jee, ei mennyt hukkaan tuo paluumatka.
 Suoritan pienen lenkin tuossa ennen töihin lähtöä lähialueilla jos teinit olisivat spurdojuomiaan heitelleet ojiin.
Töissäkin ehdin sopivasti lähialuetta haravoida, aarteiden toivossa. Illalla voisi ennen kotiinlähtöä tarkastaa kaupungin puiston, jos vaikka vakiokerääjät olisivat sillähetkellä muualla.Päivä 1.

Tulos 90senttiä.

Kuvaa en nyt tähän saa purkistani rahoineen koska ei tuota kameran johtoa mistään löydy, miksei se voisi olla ihan normaali usb-liitin?

Adi-OS
No vittu hoksasinpas Adi-OS
Adi on ehkä suomen pahin nollatauluräppäri, töissä applekaupassa ja mainostaa nettivideoissaan kuinka löytyy kymppitonnin setuppii ja aipädii ja muuta äplemäkkii ja bätleräppii.

Katse on hetkeks juuttunu tissiin, sä oot tän paikan kuumin tissi.
 Siis mitänyt taas? Monesti tuota on ihmetelty mutta ei se siitä selkene.
Seuraavan adin levyn nimeksi iAdi vai Adi-OS? Sen verran appleuskovainen herra tuntuu olevan.


Jos nyt tallentaisin tekstin ja rupeaisin siivoamaan?

Aill bi bäk!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti